Výberová káva,
do ktorej sa zamiloval svet
Pravá, skutočná a nefalšovaná nikaragujská káva je už aj na Slovensku. Jedinečnosť, akú sa darí dosiahnuť iba v nikaragujských horách očarila svet už dávno. Prečo je ich káva o toľko lepšia ako mnoho iných? Lebo pre Nikaragujcov je to srdcová záležitosť. Celé rodiny sa starajú o svoju úrodu, vylepšujú chute naprieč generáciami a pod kávou, ktorú podávajú tak vidia hrdosť svojej rodiny.

S Café de Mi Tierra si môžete byť istí, že dostanete to najlepšie, čo sa urodilo na poliach farmárov, ktorí svojej káve zasvätili život. Každé jedno zrnko prechádza starostlivým ručným triedením tak, aby sa do balenia dostali iba tie najlepšie a zdravé zrná. Tohto procesu sa lokálni farmári nechcú vzdať. Udržia si tak kvalitu, akú by veľkovýrobou nikdy nedosiahli.
Táto stredne kyslá káva vás prenesie priamo do srdca mesta Matagalpa, známeho ako domov najlepšej nikaragujskej kávy.
Hádam to naozaj netriedia ručne,
Tak sa pozerajte
Otázku, či to naozaj netriedia ručne sme počuli stovkykrát. A logicky napáda otázka prečo vlastne? Veď na to existujú stroje. Nikaragujci o takom niečom nechcú počuť. A tak žena každý večer sadne za stôl a preberá zrniečka. Medzi nimi, aj to vaše.
Odpoveď na otázku prečo to tak robia je v podstate jednoduchá. S kávou neponúkajú „len nejaký produkt“ ale niečo zo seba.
U nás je to podobné – asi každý pozná nejakého deduška, ktorý sa hodiny trápi s prípravou klobások a celé dni ich udí, neustále vylepšuje a nakoniec ich s hrdosťou ponúkne kamarátom. Pre neho to nie sú len klobásky, je v tom aj kúsok z neho. Jeho práca a jeho hrdosť. Nikaragujci neudia klobásky, ale pražia kávu. A dať niekomu niečo zlé a odfláknuté je pre nich rovnako nepredstaviteľné, ale pre spomínaného deduška nedoudené klobásky.




Celý proces výroby je dlhodobo udržateľný, čo je dobré nielen pre planétu, ale aj pre toho, kto kávu pije. Môže si tak byť istý, že pije niečo skutočne kvalitné, plne prírodné a že sa vyhol nekvalitnému tovaru plného konzervantov a chémie.