Café El Dorado - zrnková káva

Pestovaná, pražená a balená priamo v Nikarague

| EKO-friendy | Od lokálnych farmárov

Bude to váš tajný recept na energiu a radosť zo života. S touto jedinečnou kávou sa stanete expertom na lahodné momenty a urobíte dojem nielen svojim výberom, ale aj vnímavosťou pre detaily.

Ideálna ako pohostenie pre náštevy, pre klientov aj ako darček, pretože má plnú chuť, intenzívna tak akurát a v ničom neprehnaná.

12,40  s DPH

400g.

Pre návštevu
alebo klienta

Kvalitná zrnková káva je zbieraná a triedená ručne.

Café El Dorado
je pravá, nefalšovaná, plne autentická,
nikaragujská káva pestovaná lokálnymi farmármi

Café El Dorado je od začiatku až do konca pripravovaná, namiešaná a pražená tamojšími rodinnými majstrami.

Pravá nikaragujská káva je nielen chutná, ale aj veľmi vzácna. Vo všeobecnosti je jej nedostatok. Prostredie, ktoré dovoľuje takúto kávu vypestovať je obmedzené a záujem je veľký. 

Na Slovensku máme k dispozícii už len 1 originálnej nikaragujskej kávy

Váha

200g.

Vysokohorská káva

1300 m.n.m

Typ

100% Arabica

Oblasť

Matagalpa

Uniknite do sveta exkluzívneho a autentického kávového zážitku. 

Pripojte sa k tým, ktorí sa rozhodli prekonať nudu a monotónnosť obyčajnej kávy

a namiesto toho si užívajú exkluzívne okamihy s trochou štýlu a elegancie

Ďalšie informácie

Typ kávy

100% Arabica

Váha

400 g.

Odroda

Caturra

Nadmorská výška

1300 m.n.m

Oblasť

Matagalpa

Krajina pôvodu

Nikaragua

Prémiový pôvod,
to nie je len značka,
ale stáročia skúseností

To, čo sa darí vyspestovať vo vysoko položených horách tropickej Nikaragui sa nedá zopakovať. No to nie je všetko. Pre nikaragujských farmárov je káva niečo osobné a srdcové, do čoho vkladajú nielen svoju prácu, ale aj povesť svojej rodiny. A poctivosť je vo výsledku naozaj cítiť.

Rodiny sa venujú pestovaniu kávy a recepty zdokonaľujú už celé generácie. Táto káva bola dlho výsadou cestovateľov a bohatých. Dnes je, našťastie, k dispozícii aj Slovákom, ktorí chcú zmeniť bežné pitie kávy na „chvíľku pre seba“, na ktorú nezabudnú.

Kvalitná zrnková káva je zbieraná a triedená ručne.

Touto úžasne vyváženou kávou ochutnáte výsledok práce farmárov z mesta Matagalpa, známeho ako domov najlepšej nikaragujskej kávy.

V každom balení Café El Dorado máte zaručenú najvyššiu kvalitu. Je to výsledok ich snaženia, ktoré berú vážne.  Každé zrnko prechádza dôkladným manuálnym výberom, aby sa do balenia dostali len tie, ktoré sú jednoznačne najlepšie a zdravé. Kvalitu kávy vidno už voľným okom. Miestni farmári si neprajú vzdať sa svojho rokmi zaužívaného systému, hoci sa môže zdať nemoderný. Udržujú si tak im vlastnú kvalitu, ktorú by pri hromadnej výrobe nikdy nedosiahli.

Prehrať video

Ako je možné, že dosahujú takú kvalitu?
Takto vzniká poctivá káva v nikaragui

Aj vaše zrniečko prešlo kontrolou. Nie hocijakou – do balenia dajú iba takú kávu, ktorý by si sami naservírovali. Nikaragujci kávu najskôr triedia a až potom je časť z nej zabalená a odoslaná na Slovensko. 

Pripraviť si kávu zo spálených, zle upražených alebo nekvalitných zŕn je pre nich nepredstaviteľné. Kto by sám sebe pripravil niečo podradné? A tak žena každý večer sadne za stôl a preberá zrniečka. Medzi nimi, aj to vaše.

Príprava domácej kávy pre Nikaragujcov je ako výroba skvostného vína pre francúzskeho vinára: zasvätený rituál, v ktorom sa zmieša hrdosť na tradíciu a úsilie o dokonalosť. Podobne ako vinár odmieta zlé hrozno, tak aj Nikaragujec nepripustí nekvalitnú kávu vo svojom dome – pretože oboje by znamenalo narušenie dedičstva ich predkov a poškvrnenie rodinnej reputácie.

Urobte dojem, nech o vás rozprávajú ešte dlho

S náštevami to býva ťažké. Niekto má rád silnejšiu káva, iný jemnú, niekto kyslejšiu, niekto aromatickú. Café El Dorado je skvelá v tom, že táto káva chutí snáď každému. Je cítiť, že na receptúre a zdokonaľovaní sa podieľali celé generácie. Toto je tá káva, ktorú si budú ostatní u vás pochvaľovať.